4 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας πριν χτίσετε μια πισίνα » Στυλ κατοικίας

4 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας πριν χτίσετε μια πισίνα » Στυλ κατοικίας

Mai 19, 2020 0 Von admin

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού ονειρεύονται να έχουν τη δική τους πισίνα στις αυλές τους. Επειδή η κατασκευή μιας πισίνας είναι μια σημαντική επένδυση, είναι σημαντικό να κάνετε όση περισσότερη προετοιμασία μπορείτε πριν προχωρήσετε σε αυτήν. Εάν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, εδώ είναι τέσσερα πράγματα που μπορεί να θέλετε να ρωτήσετε τον εαυτό σας:

Σε τι χρησιμεύει η πισίνα;

Όταν πρόκειται για το σχεδιασμό του σπιτιού, η φόρμα ακολουθεί τη λειτουργία. Ως εκ τούτου, πρέπει πρώτα να αναρωτηθείτε γιατί θέλετε εξαρχής μια πισίνα. Οι λόγοι για τους οποίους το θέλετε θα δημιουργήσουν τα θεμέλια του σχεδιασμού της πισίνας σας και θα επηρεάσουν το τελικό βάθος, το σχήμα και το μέγεθός της.

Για παράδειγμα, μια πισίνα που προορίζεται για ξεκούραση και χαλάρωση θα κατασκευαστεί εντελώς διαφορετικά από αυτή που προορίζεται για κολύμβηση γυμναστικής. Στο ίδιο πνεύμα, μια πισίνα που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την αισθητική ενός κήπου θα έχει επίσης το δικό της μοναδικό σχέδιο. Και αν θέλετε να εγκαταστήσετε ένα για λόγους υδροθεραπείας, μπορεί να χρειαστεί να σχεδιάσετε έναν συνδυασμό πισίνας και σπα.

Ο τύπος της πισίνας που θέλετε θα επηρεάσει επίσης τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε. Αυτό, με τη σειρά του, θα καθορίσει το είδος της συντήρησης που θα χρειαστείτε. Για παράδειγμα, οι πισίνες από σκυρόδεμα είναι επιρρεπείς στην ανάπτυξη φυκιών, ενώ οι πισίνες με επένδυση βινυλίου τείνουν να εμφανίζουν διαρροές. Σε γενικές γραμμές, όλες οι πισίνες χρειάζονται τακτικό καθαρισμό για να απαλλαγούμε από βρωμιά, φύλλα και άλλα υπολείμματα που μπορούν να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου. Όταν πρόκειται για τους σωστούς τύπους καθαριστικών πισίνας, οι εταιρείες πισίνας και σπα με έδρα το Περθ προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών για να διαλέξετε.

Ποιος θα χρησιμοποιήσει την πισίνα;

Ποιος θα χρησιμοποιήσει την πισίνα

Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τους ανθρώπους για τους οποίους έχει σχεδιαστεί η πισίνα. Σκοπεύετε να φτιάξετε μια πισίνα για την οικογένεια και τους στενούς σας φίλους ή θα διασκεδάζετε επισκέπτες και θα διοργανώνετε πάρτι τακτικά;

Εάν η πισίνα προορίζεται για τα παιδιά σας και τους φίλους τους, είναι καλύτερο να πάτε για ελάχιστο βάθος τρία πόδια και μέγιστο βάθος πέντε πόδια. Αυτό είναι αρκετό για να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή, ενώ ταυτόχρονα φιλοξενούν άνετα τους ενήλικες που συνοδεύουν. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει και μια ρηχή περιοχή για νήπια.

Για όσους έχουν ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας, μην ξεχάσετε να προσθέσετε μερικά επιπλέον προστατευτικά κιγκλιδώματα για να τους βοηθήσει να σταθεροποιηθούν. Μπορεί επίσης να θέλετε να επιλέξετε ράμπες και σημεία εισόδου σε στυλ παραλίας, τα οποία θα επιτρέψουν στους ηλικιωμένους να μπαίνουν και να βγαίνουν από το νερό εύκολα και να μειώσουν τον κίνδυνο τραυματισμού τους.

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχάσετε να λάβετε υπόψη σας και τις ανάγκες σας. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την πισίνα για γύρους κολύμβησης, θα θέλετε μια πισίνα με βάθος τουλάχιστον πέντε πόδια και μήκος 25 μέτρα. Για όσους αγαπούν το μαύρισμα, μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε μερικές προεξοχές μαυρίσματος στο τελικό σας σχέδιο.

Είναι ο ιστότοπός μου κατάλληλος για εγκατάσταση πισίνας;

Πριν ξεκινήσετε την κατασκευή πισίνας, πρέπει επίσης να ελέγξετε αν η αυλή σας είναι κατάλληλη για αυτό. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει τη διεξαγωγή δοκιμών εδάφους, καθώς ο τύπος και η ποιότητα θα σας ειδοποιήσουν αμέσως για τυχόν προβλήματα του κτιρίου.

Για παράδειγμα, εάν το έδαφος σας έχει αμμώδες ή βραχώδες έδαφος, η εγκατάσταση μπορεί να αποδειχθεί πιο δύσκολη λόγω μιας ασταθούς βάσης. Άλλες συνθήκες εδάφους, όπως ο υψηλός υδροφόρος ορίζοντας μπορεί επίσης να κάνουν την οικοδόμηση πιο δύσκολη, αυξάνοντας παράλληλα το συνολικό κόστος κατασκευής. Μιλώντας για το κόστος, είναι επίσης πιο ακριβό να χτίσετε σε μια απότομη πλαγιά παρά σε μια επίπεδη τοποθεσία. Και ορισμένες τοποθεσίες μπορεί να είναι απρόσιτες για βαριά μηχανήματα που απαιτούνται για την εκσκαφή του εδάφους.

Πού μπορώ να τοποθετήσω την πισίνα;

Πού μπορώ να τοποθετήσω την πισίνα

Αφού προσδιορίσετε εάν ο ιστότοπός σας είναι κατάλληλος για κατασκευή, πρέπει να υπολογίσετε πού ακριβώς θα τοποθετήσετε την ίδια την πισίνα. Αλλά για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να γνωρίζετε τις απαιτήσεις περίφραξης πισίνας, το επίδομα κάλυψης του χώρου και τη συνιστώμενη εγγύτητα σε αποχετεύσεις όμβριων υδάτων.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε πού βρίσκονται οι γραμμές καλωδίου, ηλεκτρικού ρεύματος, αερίου, τηλεφώνου και νερού πριν την εγκατάσταση. Για να λάβετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, αναζητήστε τους κανονισμούς του δήμου και των κτιρίων στην περιοχή σας.

Αφού προσδιορίσετε όλους τους περιορισμούς, μπορείτε να αρχίσετε να σχεδιάζετε την ακριβή θέση της πισίνας σας. Για να ξεκινήσετε, σκεφτείτε την έκθεση στον ήλιο και την έκθεση στον αέρα της θέσης. Περισσότερο ηλιακό φως θα βοηθήσει να κρατήσει το νερό ζεστό. Αντίθετα, περισσότερος άνεμος θα βοηθήσει στην ψύξη του νερού.

Θα πρέπει επίσης να έχετε κατά νου την προσβασιμότητα όταν αποφασίζετε για μια τοποθεσία. Σκεφτείτε πώς θα μπαίνουν και θα βγαίνουν οι άνθρωποι στην πισίνα, καθώς και πού μπορούν να χαλαρώσουν όλοι άνετα. Μην ξεχάσετε να σκεφτείτε επίσης χώρο αποθήκευσης για το καθαριστικό της πισίνας, τον εξοπλισμό φιλτραρίσματος και τις ομπρέλες σας. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για ομπρέλες πισίνας στο Sydney Shade.

Φροντίστε να κάνετε αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σας προτού προχωρήσετε στην εγκατάσταση της πισίνας σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ολόκληρη η διαδικασία κατασκευής θα πάει ομαλά από την αρχή μέχρι το τέλος.

Μόλις ολοκληρωθεί η πισίνα σας, θα πρέπει να τη διατηρήσετε καλά συντηρημένη για να διασφαλίσετε ότι θα διαρκέσει. Ως εκ τούτου, είναι καλή ιδέα να προσλάβετε μόνο μια επαγγελματική εταιρεία καθαρισμού πισίνας όπως η Pool Assist.