Το Τενεσί ανακατασκευάζει το καταστατικό των κατασκευών |  Δικηγόροι Κατασκευών του Τενεσί

Το Τενεσί ανακατασκευάζει το καταστατικό των κατασκευών | Δικηγόροι Κατασκευών του Τενεσί

Januar 22, 2023 0 Von admin

16 Ιουνίου 2020

Το Τενεσί ανακατασκευάζει το Καταστατικό των Κατασκευών

Χθες, το Τενεσί ψήφισε τον Νόμο Προστασίας Πληρωμών της Κατασκευαστικής Βιομηχανίας (CIPPA) (SB2681/HB2706), το οποίο φέρνει ευρείες τροποποιήσεις στους νόμους του Τενεσί για τα ενέχυρο, τον νόμο για την αλήθεια στην κατασκευή, τον νόμο περί άμεσης πληρωμής και τους νόμους περί ελαττωμάτων κατασκευής. Παρά τη συντομευμένη συνεδρίαση που επικεντρώθηκε κυρίως στον προϋπολογισμό και τα νομοσχέδια που σχετίζονται με τον COVID-19, το νομοθετικό σώμα χρειάστηκε χρόνο για να εγκρίνει τις τροπολογίες που επιδιώκει ένας ενοποιημένος συνασπισμός σε ολόκληρο τον κλάδο. Οι τροποποιήσεις ήταν απαραίτητες για να παρέχεται σαφήνεια και ομοιομορφία μεταξύ των νόμων που επηρεάζουν την κατασκευή και τις σχέσεις μεταξύ ιδιοκτητών, δανειστών, γενικών εργολάβων, υπεργολάβων και προμηθευτών.

Όπως συζητήσαμε την περασμένη άνοιξη, ο γερουσιαστής Jack Johnson και ο εκπρόσωπος Ron Gant εισήγαγαν ένα νομοσχέδιο το 2019 που θα είχε κάνει πολλές αλλαγές στο καταστατικό κατασκευής. Μία διάταξη αυτού του νομοσχεδίου ακύρωσε και απαγόρευε τις ρήτρες ενδεχόμενης πληρωμής στις κατασκευαστικές συμβάσεις και αντιτάχθηκε από ορισμένους βιομηχανικούς ομίλους. Ωστόσο, όπως φαίνεται συχνά σε έργα μέσω του κράτους, η βιομηχανία συνήλθε και σχημάτισε έναν συνασπισμό για να συζητήσει τροπολογίες που θα ωφελούσαν τη βιομηχανία στο σύνολό της. Εκπρόσωποι εμπορικών οργανώσεων γενικών εργολάβων και υπεργολάβων, μαζί με τη συμβολή του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτόνων, του Tennessee Society of Professional Engineers, και του American Council of Engineering Companies, οδήγησαν στη σύνταξη ενός νομοσχεδίου που έφερε εσωτερική συνοχή μεταξύ των καταστατικών και διευκρίνισε τα δικαιώματα εργολάβων, αρχιτεκτόνων, μηχανικών στην πληρωμή.

Εκτός από τη διευκρίνιση του δικαιώματος πληρωμής, το καταστατικό προσθέτει μια διαδικασία διακοπής εργασιών και επιτρέπει στους εργολάβους και τους σχεδιαστές να απαιτούν επαρκείς εγγυήσεις πληρωμής όταν δεν πληρώνονται. Επιπλέον, η CIPPA αφαίρεσε μια διάταξη του νόμου περί άμεσης πληρωμής που εξαιρούσε τις τράπεζες από την εφαρμογή της, η οποία προηγουμένως άφηνε τους εργολάβους χωρίς λύση για την ανάκτηση της παρακράτησης και άλλων ποσών που κατείχε ο δανειστής. Αυτή η νομοθεσία καθιστά επίσης ρητά το καταστατικό της κατασκευής της απάντησης εφαρμοστέο στη διαιτησία, κλείνοντας ένα κενό στο προηγούμενο δίκαιο. Τέλος, ο νόμος προβλέπει ότι οι περιορισμοί ευθύνης στο κατασκευαστικό πλαίσιο δεν παραβιάζουν τη δημόσια τάξη, γεγονός που αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την επιβολή αυτών των διατάξεων.

Είχα την τύχη να κληθώ να υπηρετήσω ως νομικός σύμβουλος του συνασπισμού και να βοήθησα στη σύνταξη των τροπολογιών. Τις επόμενες εβδομάδες, θα συζητήσουμε πώς οι τροποποιήσεις προστατεύουν τους εργολάβους και παρέχουν ασφάλεια για αυτά τα ποσά που οφείλονται στους εργολάβους ως πληρωμή για την εργασία, τα υλικά και τις υπηρεσίες που οφείλονται σε ένα κατασκευαστικό έργο. Στο μεταξύ, μπορεί να βρεθεί μια λευκή βίβλος που θα συζητά τις αλλαγές εδώ.

Φωτογραφία: Κάρεν Μάρνταλ

Αυτό το λήμμα δημοσιεύτηκε στις Κατασκευές Δίκαιο, Εργολάβοι, Επαγγελματίες Σχεδιασμού, Νομικά Θέματα, Καταστατικά & Νομοθεσία, Κατασκευές Τενεσί, Χωρίς κατηγορία και με ετικέτα Κατασκευές, νομικά ζητήματα, Νομοθεσία, Καταστατικό του Τενεσί. Προσθέστε σελιδοδείκτη τον μόνιμο σύνδεσμο.