Πώς να μεταμορφώσετε την αυλή σας σε μια εκπληκτική όαση » Στυλ κατοικίας

Πώς να μεταμορφώσετε την αυλή σας σε μια εκπληκτική όαση » Στυλ κατοικίας

September 28, 2022 0 Von admin

Σε όλους αρέσει να περνούν χρόνο έξω για να χαλαρώσουν, να απολαύσουν τον καθαρό αέρα και να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Επομένως, είναι λογικό να μεταμορφώσετε την αυλή σας σε μια υπέροχη όαση με μια φιλόξενη ατμόσφαιρα και μια ατμόσφαιρα που επιθυμείτε. Το να το πετύχεις αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις. Κάνοντας μικρές προσθήκες και βελτιώσεις στην αυλή σας μπορεί πραγματικά να συμβεί αυτό.

Εάν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, οι παρακάτω τρόποι μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε:

Εγκαταστήστε μια πέργκολα

Η μετατροπή της αυλής σας σε μια δροσερή και λειτουργική περιοχή μπορεί να είναι συντριπτική, ειδικά αν δεν υπάρχουν δέντρα που να προσφέρουν σκιά. Ευτυχώς, είναι εύκολο να σχεδιάσετε μια πέργκολα που προσφέρει σκιά, άνεση και στυλ, όλα ταυτόχρονα.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τους όρους κιόσκι και πέργκολα εναλλακτικά, αλλά αυτοί οι δύο είναι διαφορετικοί. Το κιόσκι είναι μια ανεξάρτητη κατασκευή με στέγη και ανοιχτές πλευρές, ενώ μια πέργκολα αποτελείται από παράλληλες κολώνες που συγκρατούν μια ανοιχτή οροφή. Εάν δεν έχετε τις σχετικές δεξιότητες για να εγκαταστήσετε μια πέργκολα, σκεφτείτε να συμβουλευτείτε ειδικούς από Hardie Boys ή οποιαδήποτε αξιόπιστη εταιρεία για βοήθεια.

Οι πέργκολες μπορούν να κατασκευαστούν από ξύλο, βινύλιο ή αλουμίνιο. Η επιλογή του υλικού σας θα εξαρτηθεί από το κόστος, την αντοχή, το στυλ και τις απαιτήσεις συντήρησης που προτιμάτε.

Οι ξύλινες πέργκολες είναι φθηνότερες και εύκολες στην εγκατάσταση, αλλά είναι πολύ ευαίσθητες στη σήψη και τη μούχλα. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται συχνά για να αποφευχθούν αυτά τα μειονεκτήματα και να αυξηθεί η μακροζωία.

Σε αντίθεση με το ξύλο, οι πέργκολες βινυλίου είναι ανθεκτικές και έχουν ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης. Είναι φθηνότερες από τις πέργκολες αλουμινίου και διατίθενται σε διάφορα χρώματα.

Οι πέργκολες αλουμινίου είναι οι πιο ανθεκτικές και χρειάζονται ελάχιστη έως καθόλου συντήρηση. Έχουν μεγάλη γκάμα χρωμάτων σε σύγκριση με τις πέργκολες βινυλίου, που σημαίνει ότι μπορούν να σχεδιαστούν για να ταιριάζουν με πολλούς τύπους διακόσμησης εξωτερικού χώρου. Μπορεί να θέλετε να επισκεφτείτε ιστότοπους όπως hardieboysinc.com για να σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο υλικό για τις ανάγκες σας.

Σχεδιάστε ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα νερού

Τίποτα δεν εξυψώνει την όψη της αυλής σας όπως η θέα ενός υδάτινου στοιχείου. Τα χαρακτηριστικά του νερού συμβάλλουν στη μείωση της ηχορύπανσης, αυξάνουν την οπτική έλξη, προσελκύουν την άγρια ​​ζωή και βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή άποψη, τα χαρακτηριστικά του νερού είναι εύκολο και φθηνό στη συντήρηση.

Υπάρχουν διαφορετικά είδη υδάτινων χαρακτηριστικών μπορείτε να βάλετε, συμπεριλαμβανομένων σιντριβανιών, υδάτινων στοιχείων χωρίς λίμνη, λιμνών και φράχτων.

Τα σιντριβάνια είναι μικρά, φορητά και οικονομικά στοιχεία νερού που βελτιώνουν την εμφάνιση της αυλής σας χωρίς να καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

Τα χαρακτηριστικά νερού χωρίς λίμνη είναι τεχνητά ποτάμια που βρίσκονται σε ανυψωμένη γωνία. Το νερό τρέχει από το υψηλό σημείο προς τα κάτω, όπου αποθηκεύεται υπόγεια πριν αντληθεί πίσω στην κορυφή.

Οι λίμνες είναι τεχνητά υδάτινα σώματα που αποτελούνται από φυτά και υδρόβια ζώα, όπως τα ψάρια. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσουν ανεπιθύμητη άγρια ​​ζωή, όπως τα ρακούν και τα κουνούπια.

Τα φράγματα νερού είναι σύγχρονοι μίνι καταρράκτες χαμηλής συντήρησης που μπορούν να εγκατασταθούν με ή χωρίς λιμνούλα. Είναι αρκετά ακριβά και συχνά παρουσιάζουν απώλεια νερού. Επομένως, πρέπει να συμπληρώνονται συχνά.

Όαση πίσω αυλής με πισίνα μέσα σε ιδιωτική κατοικία

Κάντε την αυλή σας ιδιωτική

Αυτό που διαφοροποιεί μια κανονική αυλή από μια καταπληκτική όαση είναι η ιδιωτικότητα. Μια όαση πρέπει να είναι ιδιωτική, μακριά από την υπόλοιπη γειτονιά. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κάνετε αυτό το μέρος της ιδιοκτησίας σας ιδιωτικό, όπως η αποφυγή της αντιαισθητικής θέας, η απόκρυψη του υδρομασάζ ή της πισίνας σας από την κοινή θέα, η προστασία από σκιά και ηλιοφάνεια και η απόκρυψη των μονάδων AC.

Αλλά, πώς μπορείτε να κάνετε την όαση ή την αυλή σας ιδιωτική;

Πρώτον, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν φράχτη ή κιγκλίδωμα προστασίας της ιδιωτικής ζωής, ειδικά εάν ζείτε σε μια κατοικημένη αστική περιοχή. Οι φράχτες παρέχουν ιδιωτικότητα, βελτιώνουν την αισθητική και προσθέτουν ακόμη και στην αξία του ακινήτου σας. Μπορείτε επίσης να φυτέψετε ψηλά δέντρα, όπως κέδρους, για φυσική ιδιωτικότητα και πράσινο. Η απόκρυψη της όασης σας με αδιαφανείς κουρτίνες είναι επίσης ένας φανταστικός τρόπος για να προσθέσετε ιδιωτικότητα. κρεμάστε τις κουρτίνες κατά μήκος της βεράντας ή της πέργκολας σας.

Κρεμάστε φώτα LED χορδών

Τα κρεμαστά φωτιστικά εξωτερικού χώρου είναι ένας απλός και φθηνότερος τρόπος για να μεταμορφώσετε τη θαμπή εμφάνιση της αυλής σας σε κάτι κομψό. Επιπλέον, τα φώτα χορδών προσθέτουν μια γεύση πολυτέλειας και ρομαντισμού και δημιουργούν έναν ευνοϊκό χώρο ψυχαγωγίας ακόμα και μετά τη δύση του ηλίου.

Ανεξάρτητα από το μέγεθος της αυλής σας, υπάρχει πάντα ένα στυλ string light που θα ταιριάζει στην αυλή σας. Φώτα LED προτιμώνται περισσότερο λόγω της αντοχής και της ενεργειακής τους απόδοσης. Αν και έχουν υψηλό αρχικό κόστος, αξίζουν τον κόπο καθώς μειώνουν τους λογαριασμούς ενέργειας και σας εξοικονομούν από την ταλαιπωρία της τακτικής αντικατάστασης λαμπτήρων.

Ο τρόπος εγκατάστασης των φωτιστικών και ο χρόνος που χρειάζεται για να γίνει αυτό θα εξαρτηθεί από τη ρύθμιση της αυλής και τον αριθμό των φώτων που εγκαθιστάτε. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι πριν αγοράσετε οποιοδήποτε, είναι καλύτερο να μετρήσετε πρώτα την αυλή σας για να προσδιορίσετε το μήκος και τον αριθμό των φώτων που απαιτούνται για να φωτίσει ολόκληρη την περιοχή. Και, προτού προχωρήσετε στην εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τον οδηγό καθώς οι οδηγίες διαφέρουν από τον έναν κατασκευαστή στον άλλο.

συμπέρασμα

Ανεξάρτητα από το πώς σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την αυλή σας, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να τη μεταμορφώσετε εντελώς σε μια καταπληκτική όαση. Δεν χρειάζεται να σπάσεις την τράπεζα για να το πετύχεις. Απλές βελτιώσεις, όπως αυτές που αναφέρονται παραπάνω, μπορούν ήδη να κάνουν θαύματα στην αυλή σας.