Είσαι ευγνώμων για τον σύζυγο ή τη γυναίκα σου;

Είσαι ευγνώμων για τον σύζυγο ή τη γυναίκα σου;

Januar 23, 2023 0 Von admin

Είστε πραγματικά ευγνώμονες για τον σύζυγό σας ή τη γυναίκα σας; Το πιθανότερο είναι ότι αν περνάτε μια δύσκολη στιγμή μαζί τους, πιθανότατα να μην είστε ευγνώμονες για αυτούς ή για οτιδήποτε κάνουν για εσάς. Μία από τις συμβουλές που μου αρέσει να δίνω στα ζευγάρια όταν τσακώνονται ή έχουν διαφωνία μεταξύ τους είναι να γράφουν πράγματα για τα οποία είναι ευγνώμονες. Όχι μόνο αυτό, αλλά μοιραστείτε το με τον σύζυγό σας ή τη σύζυγό σας όταν κάνουν κάτι για το οποίο εκτιμάτε.

ευγνώμων για τον σύζυγό σας

Πείτε στον σύζυγό σας ευχαριστώ

Μπορεί να μην φαίνεται μεγάλη χειρονομία, αλλά είναι πραγματικά. Το να λέτε ευχαριστώ στους ανθρώπους της ζωής σας για μικρά πράγματα ή μεγάλα πράγματα μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.

Σου έφεραν ένα φλιτζάνι καφέ; Πείτε τους ευχαριστώ… ακόμα κι αν τους ζητήσατε να σας το φέρουν.

Σας βοήθησαν να μαγειρέψετε το δείπνο; Πείτε ευχαριστώ… ακόμα κι αν πιστεύετε ότι θα έπρεπε να βοηθήσουν σε αυτόν τον τομέα.

Πήγαν στη δουλειά και έφερναν στο σπίτι μισθό; Πείτε τους ότι εκτιμάτε πώς λειτουργούν.

Πήραν τα παιδιά σε αθλητική πρακτική; Ενημερώστε τους ότι είστε ευγνώμονες ότι είναι ένας γονέας που συμμετέχει.

Γιατί θα λέγατε ευχαριστώ για τέτοια πράγματα; Γιατί είναι ωραίο να λαμβάνεις ευχαριστίες, ακόμα κι αν το έργο είναι δική σου ευθύνη. Σας βοηθά να αισθάνεστε ότι σας εκτιμούν και φαίνεται στην απάντησή σας στο άτομο που σας επαινεί.

Το να ευχαριστείτε τον σύζυγο ή τη γυναίκα σας μπορεί να σας βοηθήσει να αλλάξετε τη στάση σας απέναντί ​​τους και τη στάση τους απέναντί ​​σας. Μέρος αυτού που θα μπορούσε να συμβαίνει στη σχέση σας είναι ότι κανένας από τους δύο δεν αισθάνεται να τον βλέπουν ή να τον ακούνε.

Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ της έκφρασης συναισθημάτων και του παράπονου

Δεν λέω ότι δεν μπορείς να απογοητευτείς με κάποιον ή κάτι στη ζωή σου. Επιτρέπεται να εκφράσετε τον θυμό ή τα συναισθήματά σας για τη ζωή. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι όταν παίρνεις αυτές τις απογοητεύσεις και τις μετατρέπεις σε διαρκή παράπονα.

Μπορείτε να μου πείτε ότι είστε ευγνώμονες για το _______ σας (συμπληρώστε το κενό), αλλά αν παραπονιέστε συνεχώς για αυτό το πράγμα, λέτε στο μυαλό σας ότι είναι κακό. Δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε ευγνώμονες.

Ενεργήστε ευγνώμονες, μην το λέτε μόνο

Είναι εύκολο να πεις ότι είσαι ευγνώμων για κάτι, αλλά δύσκολο να είσαι ευγνώμων. Δεν ενεργείτε με ευγνωμοσύνη όταν παραπονιέστε.

Τι γίνεται όταν πρόκειται για τον σύζυγό σας; Λέτε ότι τους εκτιμάτε αλλά ξοδεύετε τον χρόνο και την ενέργειά σας παραπονιώντας τους; Εάν είστε ειλικρινά ευγνώμονες για αυτό το άτομο, πρέπει να συμπεριφέρεστε όπως αυτό, όχι απλώς να το λέτε.

Λέτε ότι είστε ευγνώμονες για τη γυναίκα σας, αλλά μετά παραπονιέστε κάθε φορά που αφήνει μαλλιά στο νεροχύτη για να καθαρίσετε; Λέτε ότι είστε ευγνώμονες για τον άντρα σας αλλά μετά παραπονιέστε όταν δεν μαζεύει τις κάλτσες του;

Η εστίαση σε αυτές τις μικροσκοπικές συνήθειες που έχει ο σύζυγός σας και η επιλογή τους μπορεί να διαλύσει τη σχέση σας.

Σταματήστε να παραπονιέστε και αρχίστε να είστε ευγνώμονες

Είτε πρόκειται για τον σύζυγό σας, τη δουλειά, τα παιδιά σας ή οτιδήποτε άλλο, σταματήστε να παραπονιέστε και αρχίστε να είστε ευγνώμονες. Δεν μπορείτε να είστε πραγματικά ευγνώμονες για κάτι, αν έχετε κάτι αρνητικό να πείτε για αυτό συνεχώς.

Για να είστε πραγματικά ευγνώμονες για τα πράγματα, πρέπει να αλλάξετε τις σκέψεις σας. Και όταν ψάχνετε τρόπους για να είστε ευγνώμονες, θα επανασυνδέσετε τον εγκέφαλό σας για να αναζητήσει άλλα πράγματα για τα οποία μπορείτε να είστε ευγνώμονες. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός βρόχος θετικότητας για να δημιουργήσετε σε σχέση με τον σύζυγο και τη σχέση σας.

Ίσως είσαι ήδη ευγνώμων

Είστε πραγματικά ευγνώμονες για τον άντρα ή τη γυναίκα σας; Φροντίστε να τους εκφράσετε αυτό το συναίσθημα. Μπορεί να βοηθήσει τη σχέση σας να μοιράζεστε μαζί τους μόνο όταν νιώθετε ευγνωμοσύνη για τα πράγματα που κάνουν.

*Χρησιμοποιώ συνδέσμους συνεργατών