Γρήγορος και αποτελεσματικός καθαρισμός μπάνιου σε 10 βήματα » Στυλ κατοικίας

Γρήγορος και αποτελεσματικός καθαρισμός μπάνιου σε 10 βήματα » Στυλ κατοικίας

September 28, 2022 0 Von admin

Ποιον χώρο του σπιτιού δεν σας αρέσει να καθαρίζετε λιγότερο; Μάλλον αναφέρθηκες στην τουαλέτα. Χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια για να αφαιρέσετε κάθε είδους συσσώρευση από ντους, μπανιέρες, τουαλέτες και άλλες επιφάνειες. Χρησιμοποιήστε αυτή τη διαδικασία 10 βημάτων για να καθαρίσετε γρήγορα και αποτελεσματικά τα μπάνια σας από μια μεγαλύτερη εταιρεία καθαρισμού στο Δουβλίνο, την ECO CLEAN SOLUTIONS (Κάντε κλικ ΕΔΩ).

Βγάλτε τα πάντα από τις συνηθισμένες τους θέσεις

Κάντε αυτό το βήμα για ολόκληρο το μπάνιο ταυτόχρονα αντί να το κάνετε όπως θέλετε για τα καλύτερα αποτελέσματα. Αφαιρέστε όλα τα αγαθά σας από την μπανιέρα ή/και το ντους. Πετάξτε τυχόν παλιά χαλιά και πετσέτες έξω από το δωμάτιο. Επίσης αφαιρέστε τα πάντα από τους πάγκους έξω από την τουαλέτα. Σηκώστε όποιους κάδους σκουπιδιών μπορείτε.

Σκούπισμα και σκόνη

Πιάστε ένα ξεσκονόπανο με μακριά λαβή και χρησιμοποιήστε το για να σκουπίσετε τυχόν σκόνη και ιστούς αράχνης από αεραγωγούς, φωτιστικά και γωνίες. Τραβήξτε μια σκάλα για να ανεβείτε ψηλά εάν εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε να φτάσετε στους ιστούς της αράχνης. Αφού τελειώσετε, σκουπίστε ή σκουπίστε τα δάπεδα με ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσετε τυχόν τρίχες ή άλλα υπολείμματα που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί εκεί.

Χρησιμοποιήστε καθαριστικό για να τρίψετε το ντους και την μπανιέρα

Εάν καθαρίζετε τακτικά, χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις. Εάν το ντους σας έχει πολλή συσσώρευση, χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό με βάση το οξύ. Μην ξεχνάτε τη διαδρομή του ντους και, εάν χρειάζεται, το εσωτερικό της πόρτας του ντους. Απλώστε το.

Δοκιμάστε διαφορετικές επιφάνειες

Χρησιμοποιήστε το καθαριστικό σας εργαλείο (πανί μικροϊνών, σφουγγάρι κ.λπ.) για να ψεκάσετε το καθαριστικό γενικής χρήσης και, στη συνέχεια, σκουπίστε τυχόν σχάρες για πετσέτες, ράφια, σανίδες, πόρτες, περσίδες και περβάζια παραθύρων. Εργαστείτε σε τμήματα από τα αριστερά προς τα δεξιά και από την κορυφή προς το κάτω μέρος του δωματίου.

Δημιουργήστε ένα καθαριστικό για το πάτωμα

Το ζεστό νερό και η προτεινόμενη ποσότητα καθαρισμού για όλες τις χρήσεις πρέπει να προστεθούν σε έναν κάδο.

Κάντε μπάνιο και ντους

Τώρα που το καθαριστικό έχει τελειώσει το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας, μπορείτε απλά να ξύσετε τυχόν υπολειμματικά συσσωρεύματα και χαλαρά υπολείμματα. Πριν από το ξέπλυμα, καθαρίστε καλά όλους τους τοίχους, τα δάπεδα και άλλες επιφάνειες.

Καθαρισμός μπάνιου 1

Ολοκληρώστε την μπανιέρα και το ντους

Κλείστε την κουρτίνα του ντους ή την πόρτα αφού τοποθετήσετε όλα τα αντικείμενα που είχατε πάρει πίσω στη θέση τους και, εάν χρειάζεται, σκουπίστε τα καθώς πηγαίνατε. Εάν το ντους σας έχει πόρτα, καθαρίστε το χρησιμοποιώντας καθαριστικό τζαμιών για να αποφύγετε τις ραβδώσεις.

Απολυμάνετε τον χώρο του καθαρισμού

Ψεκάστε τον πάγκο, τον νεροχύτη και τις βρύσες με το καθαριστικό για όλες τις χρήσεις πριν σκουπίσετε με μια φρέσκια πετσέτα. Χρησιμοποιήστε ένα τρίψιμο σφουγγάρι για να απομακρύνετε τυχόν συσσωρεύσεις στο νεροχύτη ή στο δοχείο του σαπουνιού πριν τον καθαρίσετε. Στον καθρέφτη σας, χρησιμοποιήστε καθαριστικό τζαμιών. Η σκόνη από τις επιφάνειες του ντουλαπιού μπορεί να αφαιρεθεί με ένα υγρό πανί.

Καθάρισε την τουαλέτα

Ο τακτικός καθαρισμός του εσωτερικού της τουαλέτας σας με ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις θα πρέπει να κάνει το κόλπο. Εάν υπάρχει συσσώρευση, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό καθαριστικό για την τουαλέτα για να το ψεκάσετε ή να το πασπαλίσετε και μετά ξύστε με μια βούρτσα τουαλέτας πριν το ξεπλύνετε. Ψεκάστε το καθαριστικό για όλες τις χρήσεις πάνω από το εξωτερικό της τουαλέτας και μετά σκουπίστε το με μια φρέσκια πετσέτα.

Καθάρισε το πάτωμα

Καθαρίστε το πάτωμα του μπάνιου βυθίζοντας τη σφουγγαρίστρα σας στον κουβά με το διάλυμα καθαρισμού, στύβοντας την περίσσεια νερού και συνεχίζοντας. Αντικαταστήστε τον κάδο απορριμμάτων και τα φρεσκοκαθαρισμένα χαλιά σας αφού στεγνώσει το πάτωμα.

Η καλύτερη μέθοδος καθαρισμού μπάνιου

Η διατήρηση της τάξης στο μπάνιο μεταξύ των καθαρισμών είναι η καλύτερη μέθοδος για να το διατηρήσετε καθαρό. Ενώ οι προαναφερθείσες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε το μπάνιο σας γρήγορα και αποτελεσματικά, χρησιμοποιήστε τις παρακάτω συμβουλές για να το διατηρείτε συνεχώς πεντακάθαρο:

  • Για καθημερινό καθαρισμό μαλλιών και άλλων υπολειμμάτων στο μπάνιο, κρατήστε μια ηλεκτρική σκούπα με το χέρι.
  • Για να αποφύγετε τη συσσώρευση, εγκαταστήστε μια λαβή μαλλιών στην αποχέτευση σας. Το νερό που δεν αποστραγγίζεται σωστά μπορεί να σχηματίσει έναν αηδιαστικό δακτύλιο γύρω από το ντους ή την μπανιέρα.
  • Για να αποφύγετε τους λεκέδες νερού, σκουπίστε τους τοίχους του ντους μετά από κάθε χρήση.
  • Για να μειώσετε την ακαταστασία, αποθηκεύστε μικρότερα αντικείμενα σε δοχεία και καλάθια.

Διατήρηση του δαπέδου του μπάνιου καθαρό

Το δάπεδο είναι από τις πιο κρίσιμες επιφάνειες του μπάνιου που πρέπει να καθαριστούν. Οι παρακάτω διαδικασίες είναι οι καλύτερες για χρήση κατά τον καθαρισμό του δαπέδου του μπάνιου:

  • Αφαιρέστε όλα τα αντικείμενα στο πάτωμα, όπως καλάθια, πετσέτες, έμβολα τουαλέτας και άλλα αντικείμενα.
  • Στη συνέχεια, σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα τη σκόνη που έχει συσσωρευτεί στο πάτωμα, προσέχοντας προσεκτικά τις γωνίες.
  • Τρίτον, ρουφήξτε τυχόν τελευταία κομμάτια βρωμιάς.
  • Τέταρτον, χρησιμοποιήστε έναν κουβά για να συνδυάσετε ζεστό νερό και ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις πριν σκουπίσετε το πάτωμα.
  • Κρατήστε όλους μακριά από την τουαλέτα για όσο χρόνο χρειάζεται, ώστε τα δάπεδα να στεγνώσουν.