Γνωρίζουμε ότι τα χημικά χάπια αποβολής είναι κακά για τα μωρά, αλλά τι γίνεται με τις γυναίκες;

Γνωρίζουμε ότι τα χημικά χάπια αποβολής είναι κακά για τα μωρά, αλλά τι γίνεται με τις γυναίκες;

Januar 19, 2023 0 Von admin
Προσκεκλημένη ανάρτηση από την SFLA Stevens Fellow Mary Elise Cosgray

GUEST POST: Στη βιομηχανία των αμβλώσεων, οι ζωές των προγεννημένων μωρών δεν είναι οι μόνες που χρησιμοποιούνται για κέρδος και καταστροφή. Με τις πρόσφατες εξελίξεις των χαπιών χημικής έκτρωσης, η συναισθηματική και σωματική υγεία των εγκύων μητέρων αγνοείται επίσης από την Εταιρική Άμβλωση. Πωλείται ως γρήγορη, εύκολη και ασφαλής «λύση», οι γυναίκες σπάνια ενημερώνονται για τις διάφορες επιζήμιες συνέπειες αυτών των χαπιών που τελειώνουν τη ζωή τόσο στη συναισθηματική όσο και στη σωματική τους υγεία.

Για να το αποδείξει αυτό, το Students for Life of America (SFLA) κυκλοφόρησε ένα δημοσίευση το οποίο συγκέντρωσε ιστορίες γυναικών που υπέστησαν ακραίες παρενέργειες μετά τη λήψη χαπιών χημικής έκτρωσης. Μια γυναίκα μοιράστηκε τη συγκλονιστική εμπειρία της, γράφοντας πένθιμα: «Μακάρι να μου έλεγαν ότι αυτά τα χάπια θα έβαζαν τέλος στη ζωή του μωρού. Βγήκε σε ένα σάκο, με όλα τα μέλη και τα μάτια… η καρδιά να χτυπά ακόμα. Αν ήξερα ότι αυτό θα ήταν το αποτέλεσμα, δεν θα το είχα κάνει ποτέ».

Μια άλλη μητέρα μοιράστηκε σπαρακτικά λόγια, γράφοντας: «Έχουν περάσει σχεδόν 2 εβδομάδες μετά την έκτρωση και κάθε βράδυ ή μερικές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχω αυτές τις έντονες συντριπτικές εκλάμψεις θυμού στον (μου) εαυτό μου, ακραίο συναισθηματικό πόνο, θλίψη και στενοχώρια. Απλώς ήταν τόσο οδυνηρό συναισθηματικά… (δεν ξέρω) αν θα ανακάμψω ποτέ ψυχικά και συναισθηματικά από αυτό.”

Ίσως αν περισσότερες γυναίκες γνώριζαν για αυτές τις οδυνηρές μαρτυρίες, θα μπορούσαν να σωθούν από το λάθος της άμβλωσης, συγκεκριμένα με τα Χημικά Χάπια Άμβλωσης.

Ενώ οι συναισθηματικές παρενέργειες των χαπιών χημικής έκτρωσης είναι σαφώς καταστροφικές, είναι αναπόφευκτο αυτά τα χάπια να συνοδεύονται επίσης από σοβαρές σωματικές ανησυχίες για τη μητέρα, επίσης. Όπως φαίνεται στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (FDA) Ανεπιθύμητες ενέργειες Mifepristone Συνοπτικά, ο θάνατος δεν είναι πρωτάκουστος για τις γυναίκες που αποβάλλουν τα παιδιά τους μέσω χημικών χαπιών αμβλώσεων. Στην πραγματικότητα, ο αριθμός των σωμάτων (που γνωρίζουμε) μόλις αυξανόταν πλησιάζει τα τριάντα μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, τα χάπια χημικής έκτρωσης έχουν αναφερθεί ότι οδηγούν σε τραυματισμό και στειρότητα. ο Εθνική Επιθεώρηση επιβεβαίωσε αυτό σε ένα άρθρο του Νοεμβρίου, μοιράζοντας συγκλονιστικά στατιστικά στοιχεία που ανέφεραν: «Μεταξύ 5 και 7 τοις εκατό των γυναικών που παίρνουν χάπια χημικής έκτρωσης θα χρειαστούν χειρουργική επέμβαση παρακολούθησης για να τερματίσουν την εγκυμοσύνη. Και μια αυστραλιανή μελέτη σημείωσε ότι έως και το 8 τοις εκατό των γυναικών που έπαιρναν τα χάπια στη χώρα αυτή κατέληξαν σε δωμάτιο έκτακτης ανάγκης». Ο λογαριασμός συνέχισε λέγοντας: «Χωρίς κατάλληλη θεραπεία, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν επίσης έναν ακραίο κίνδυνο στειρότητας μετά τη χρήση χημικών χαπιών για άμβλωση, εάν έχουν αρνητικό Rh ομάδα αίματος, που περιλαμβάνει το 15 τοις εκατό του πληθυσμού».

Παρά αυτές τις ανησυχητικές ανησυχίες, ο FDA επέλεξε πρόσφατα να επιτρέψει τη διανομή χημικών χαπιών αμβλώσεων σε τοπικό επίπεδο. Η απόφασή τους δίνει όχι μόνο σε μεμονωμένους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης το πάσο για να διανείμουν αυτά τα χάπια που τελειώνουν τη ζωή, αλλά και σε όλα τα φαρμακεία που επιλέγουν να λάβουν πιστοποίηση σε αυτήν τη διανομή — μεταξύ αυτού του αριθμού περιλαμβάνονται τα Walgreens και CVS.

Ο θάνατος προγεννημένων παιδιών μέσω χημικών χαπιών αμβλώσεων αυξάνεται με αυτά τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για περισσότερες από τις μισές εκτρώσεις τώρα στην Αμερική, και αυτό σημαίνει ότι η σωματική και συναισθηματική καταστροφή των γυναικών είναι ακριβώς μαζί της. Οι γυναίκες και τα παιδιά αξίζουν περισσότερα από το πώς κακοποιούνται από την εταιρική άμβλωση και η FDA θα πρέπει να επιβάλλει την προστασία τους — να μην επιτρέπει την εκμετάλλευσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΟΜΕΝΟ: Δείτε το βίντεο από την περιοδεία του προέδρου της SFLA, Kristan Hawkins που έχουν δει εκατομμύρια άνθρωποι

Προβολές ανάρτησης: 113