Βήματα για να ξεκινήσετε τον δικό σας εσωτερικό κήπο » Στυλ κατοικίας

Βήματα για να ξεκινήσετε τον δικό σας εσωτερικό κήπο » Στυλ κατοικίας

September 14, 2019 0 Von admin

Αν σας αρέσει να παρακολουθείτε όλες τις τελευταίες τάσεις στη διακόσμηση του σπιτιού, οι πιθανότητες είναι ότι έχετε ήδη ακούσει πολλά για την εσωτερική κηπουρική. Ενώ φυσικά αυτό το είδος φυσικής δραστηριότητας μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο για την υγεία μας, η διαδικασία έναρξης ενός εσωτερικού κήπου δεν είναι τόσο εύκολη όσο ακούγεται, ειδικά αν δεν έχετε όλα τα κατάλληλα εργαλεία κηπουρικής εσωτερικού χώρουκαι δεν έχουν προηγούμενη γνώση της καλλιέργειας φυτών.

Ωστόσο, αν σας ιντριγκάρει η ιδέα της κηπουρικής σε εσωτερικούς χώρους και θέλετε να την εξασκήσετε μόνοι σας, ακολουθούν ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να κάνετε τη διαδικασία λίγο πιο εύκολη.

Αποφασίστε πρώτα για έναν τύπο εσωτερικού κήπου

Αποφασίστε πρώτα για έναν τύπο εσωτερικού κήπου

Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε μια λίστα με όλα τα απαραίτητα εργαλεία, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μεταξύ ενός κήπου με κοντέινερ και ενός υδροπονικού κήπου.

Ένας κήπος με εμπορευματοκιβώτια είναι μια καλή επιλογή εάν θέλετε να καλλιεργήσετε τα φυτά σε εσωτερικούς χώρους μόνο για ένα προσωρινό χρονικό διάστημα και τελικά θα τα φυτέψετε σε υπαίθριος κήπος. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τις θέσεις των φυτών ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Ένας υδροπονικός κήπος είναι μια καλή επιλογή εάν θέλετε να καλλιεργήσετε μεγάλη ποσότητα φυτών σε σχετικά μικρότερο μέρος. Μπορείτε να καλλιεργήσετε οποιαδήποτε λαχανικά σε έναν υδροπονικό κήπο για να έχετε συνεχή παροχή φρέσκων λαχανικών όλο το χρόνο.

Επιλέξτε ένα καλό μέρος και αγοράστε όλα τα κατάλληλα εργαλεία

Όταν θέλετε να ολοκληρώσετε ένα μέρος για τον εσωτερικό σας κήπο, θυμηθείτε να προτιμάτε έναν μεγάλο ανοιχτό χώρο που δέχεται άμεσο ηλιακό φως κατά τις περισσότερες ώρες της ημέρας, καθώς ο σωστός φωτισμός είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη των φυτών σας.

Αφού επιλέξατε ένα καλό ηλιόλουστο μέρος, τώρα ήρθε η ώρα να αγοράσετε μερικά εργαλεία κηπουρικής εσωτερικού χώρου όπως φώτα ανάπτυξης, σύστημα σταγόνων και χαλάκια θέρμανσης εδάφους για βελτιστοποίηση της ανάπτυξης των φυτών σας. Ένα πράγμα που πρέπει ωστόσο να αποφύγετε είναι να τοποθετείτε τα φυτά σε κρύο δωμάτιο (αν χρησιμοποιείτε κλιματιστικό στην κρεβατοκάμαρά σας), καθώς το κρύο περιβάλλον είναι κακό για την υγεία και την ανάπτυξη των φυτών σας.

Αποφασίστε για μερικά φυτά που θέλετε να μεγαλώσετε μέσα

Αποφασίστε για μερικά φυτά που θέλετε να μεγαλώσετε μέσα

Υπάρχουν πολλά φυτά που μπορείτε να καλλιεργήσετε άνετα στον εσωτερικό σας κήπο. Απλώς θυμηθείτε να κάνετε μια σωστή λίστα με τα φυτά που αναπτύσσονται καλύτερα στην περιοχή σας, γιατί ο καιρός της περιοχής σας θα επηρεάσει περισσότερο τα φυτά σας.

Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε κάποια λαχανικά, τότε τα μανιτάρια, τα μπιζέλια, το μαρούλι και τα φρούτα όπως οι φράουλες είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να επιλέξετε από μια μεγάλη ποικιλία λουλουδιών και βοτάνων που μπορούν εύκολα να καλλιεργηθούν στον εσωτερικό σας κήπο.

Διατηρήστε τον κήπο σας

Αφού ξεκινήσετε τον προτιμώμενο τύπο κήπου, τώρα ήρθε η ώρα να φροντίσετε προσεκτικά όλους τους σπόρους/φυτά που έχουν σπαρθεί. Θα πρέπει να τα ποτίζετε σωστά και να ικανοποιείτε όλες τις διατροφικές τους ανάγκες, ειδικά όταν είναι ακόμη μικρά και χρειάζονται εντατική φροντίδα.

Αν και η αρχική διαδικασία φαίνεται λίγο περίπλοκη, αλλά μόλις όλα αρχίσουν, θα αρχίσετε να απολαμβάνετε τα οφέλη του εσωτερικού σας κήπου.